Öğretmenler Odası dergisi 1. Yılını tamamladı.

Öğretmenler Odası dergisi 1. Yılını tamamladı

Öğretmenler Odası dergisi  4. Sayısıyla beraber birinci yılını tamamladı.

Derneğimizin eğitim ve öğretim camiasına yönelik üç ayda bir yayınlanan dergisinin son sayısında kapak konusu olarak “Hizmet İçi(n) eğitim” ele alındı. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Selahattin Turan, “öğretmenlerin sürekli mesleki gelişmeleri üzerine” başlığıyla yazdığı makalesinde şöyle dedi: “Eğitimde son yıllarda yapılan reform ve çabalar olumlu olarak algılanırken, öğretmenlik mesleği her geçen gün sıradanlaşmakta, giderek önemini kaybeden ve toplumsal gözden düşen farklı üniversite mezunlarına iş bulma kapısı olarak görülmektedir.”

Derginin sürekli yazarlarından, Genel Yayın Yönetmeni Dr. İbrahim Hakan Karataş ise “Eğitim ve dört dörtlük kalkınma hülyası” başlığıyla kaleme aldığı yazısında: “Türkiye’de eğitim politikalarındaki tüm gayretlerin küreselleşme gerçeği ile doğrudan ilişkili, neoliberal yaklaşımlarla ve AB kriterleri çerçevesinde ekonomik boyutu ağır basan yani büyüme ve kalkınma odaklı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.” İddialarını dile getirdi.

Derginin bu son sayısında Prof. Dr. Atilla Yayla ile yapılmış geniş bir röportaj da yer alıyor, Yayla: “Devlet kontrolünde eğitim olmaz” diyor.

Eğitim camiasının yakından tanıdığı Muhammet Yılmaz dergi için kaleme aldığı yazısında “seçmeli Kur’an ve Siyer dersleri hakkında” görüş ve önerilerini açıklıyor.

Dergide bir çok farklı konu çeşitli isimlerce ele alınmış. Daha fazla bilgiyi ancak dergi sayfalarını çevirerek öğrenebilirsiniz.

(Bu yazı 2815 kez görüntülendi.) 2012-06-09