Kevser KILIÇKESER- Film Klubü

Süre: 99 Dak.

Yönetmen : John N. Smith

Oyuncular : Michelle Pfeiffer, George Dzundza, Courtney B. Vance

Louanne Johnson, eski bir denizcidir. Ötekileştirilmiş kesimlerin, hayattan güzel beklentileri olmayanların olduğu  bir okulda öğretmen olarak işbaşı yapar. Louanne’nin sınıfı gelen her öğretmeni kaçıran baş belası bir sınıftır. Louanne  onlara karşı savaşıp onları yıldırmak ister. Bu çocuklara yardım etmek ister. Öğrencilerinin hayatını değiştirmek için şiiri kullanır ve hayatlarında şiirli sayfalar açar. Kendisi de bu baş belası sınıftan sabırlı olmayı öğrenir. Şiir okumalarının yanı sıra öğrencilerine değerli birer birey olduklarını hatırlatır ve hepsinin hayatında yeni birer sayfa açar. Kayıplar, tavizler vererek bir sınıf dolu insanı kazanır Louanne. Gerçek bir hayat öyküsünden alınan film sabırla insanları değiştirebileceğimizi öğretiyor bize.

KALK ve DİREN

IMDB Puanı: 8.1

Yapımı: 1988-ABD

Tür: DRAM